Piletina je odličan izbor za brzi ručak ili večeru, jer se ne priprema dugo a dobro poprima ukuse drugih sastojaka. Ovo je tradicionalni lombardijski način pripreme.
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Tri pileća filea
400 grama šampinjona
Dva čena belog luka
Pola kocke pileće supe
Pola čaše belog vina
150 grama mocarele
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Piletinu izvadite iz tiganja, u njega dodajte sitno seckani beli luk i pečurke, dinstajte oko pet minuta, a potom zalijte belim vinom i dodajte izmrvljenu pileću kocku. Možda ćete morati da dolijete i malo vode.
Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu koja sme u rernu. odozgo stavite piletinu i na nju položite režnjeve mocarele. Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta, tako da mocarela počne da se topi. Poslužite toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Dajte dokaze za krađu, pa idemo zajedno u policiju i tužilaštvo": Direktor ABA lige o pritužbama na suđenje
Adem Ljajić se vraća u Partizan! Crno-beli spremaju velike promene ove zime
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
U mrežastim čarapama i miniću: Voditeljka na koncertu Jelene Rozge, prva došla i pokazala izvajane noge
Partizan traži da KSS ukine novo pravilo! "Protivno je propisima, Savez nije ovlašćen za to"