Piletina je odličan izbor za brzi ručak ili večeru, jer se ne priprema dugo a dobro poprima ukuse drugih sastojaka. Ovo je tradicionalni lombardijski način pripreme.
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Tri pileća filea
400 grama šampinjona
Dva čena belog luka
Pola kocke pileće supe
Pola čaše belog vina
150 grama mocarele
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Piletinu izvadite iz tiganja, u njega dodajte sitno seckani beli luk i pečurke, dinstajte oko pet minuta, a potom zalijte belim vinom i dodajte izmrvljenu pileću kocku. Možda ćete morati da dolijete i malo vode.
Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu koja sme u rernu. odozgo stavite piletinu i na nju položite režnjeve mocarele. Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta, tako da mocarela počne da se topi. Poslužite toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola
"Nadstrešnica nije bila rekonstruisana": Gradonačelnik Novog Sada otkrio tok istrage nesreće na Železničkoj stanici
Panter se raduje porazu Crvene zvezde: Javio se na društvenim mrežama zbog Lesora, reagovao i Anđušić