Piletina je odličan izbor za brzi ručak ili večeru, jer se ne priprema dugo a dobro poprima ukuse drugih sastojaka. Ovo je tradicionalni lombardijski način pripreme.

Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

Tri pileća filea

400 grama šampinjona

Dva čena belog luka

Pola kocke pileće supe

Pola čaše belog vina

150 grama mocarele

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Piletinu posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Piletinu izvadite iz tiganja, u njega dodajte sitno seckani beli luk i pečurke, dinstajte oko pet minuta, a potom zalijte belim vinom i dodajte izmrvljenu pileću kocku. Možda ćete morati da dolijete i malo vode.

Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu koja sme u rernu. odozgo stavite piletinu i na nju položite režnjeve mocarele. Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta, tako da mocarela počne da se topi. Poslužite toplo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.