Piletina je odličan izbor za brzi ručak ili večeru, jer se ne priprema dugo a dobro poprima ukuse drugih sastojaka. Ovo je tradicionalni lombardijski način pripreme.
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Tri pileća filea
400 grama šampinjona
Dva čena belog luka
Pola kocke pileće supe
Pola čaše belog vina
150 grama mocarele
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Piletinu izvadite iz tiganja, u njega dodajte sitno seckani beli luk i pečurke, dinstajte oko pet minuta, a potom zalijte belim vinom i dodajte izmrvljenu pileću kocku. Možda ćete morati da dolijete i malo vode.
Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu koja sme u rernu. odozgo stavite piletinu i na nju položite režnjeve mocarele. Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta, tako da mocarela počne da se topi. Poslužite toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina