Ako volite slane pite, dopašće vam se i mediteranska pica bez kvasca i  pita sa spanaćem i palentom.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa 

8 paradajza 

6 kriški tost hleba 

4 čenova belog luka 

1 manja konzerva crnih maslina bez koštica 

peršun 

prezle 

so

biber

Priprema:

Paradajz oljuštiti i izdubiti. Okrenuti ga, posoliti i ostaviti da tako odstoji 10 minuta, da se ocedi višak vode. Tost hleb prepeći na teflonu, pa kad postane hrskav ga izmrviti. Peršun, masline i beli luk sitno iseckati, pomešati sa hlebom, pa posoliti i pobiberiti. U modlu za tart naređati paradajz (tako da im strana za punjenje bude okrenuta prema gore), pa ga napuniti pripremljenom smesom. Paradajz prekriti lisnatim testom isečenim na krugove, a ivice presaviti preko modle. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, oko pola sata. Kada je gotovo, prevrnuti tart na tanjir za posluživanje i posuti mešavinom prezli, usitnjenog belog luka i peršuna.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.