Stari hleb svi imamo u kući, a ako vam je žao da ga bacite, možda ne znate da postoji mnoštvo ukusnih recepata u kojima je on glavna "zvezda"!

Puding od starog hleba je sladak, ukusan i topao, a kada se ispeče, niko neće moći da poveruje da je hleb od juče njegov sastojak! 

Ovaj tradicionalni recept sadrži stari hleb, krem i suvo grožđe, i priprema se lako.

Pročitajte recept, a pripremili smo vam i recept za mafine od starog hleba, gotovi su za deset minuta!

Sastojci:

250 mililitara mleka
300 mililitara pavlake za kuvanje
Tri velika jaja
Četiri kašike šećera
Stari hleb
Maslac
75 grama suvog grožđa
Kora jednog limuna

Priprema:

Zagrejte mleko, pavlaku i vanilu skoro do ključanja, a umutite jaja i šećer. Polako sipajte vruće mleko u jaja i mutite dok se lepo ne sjedini.

Posudu za pečenje premažite maslacem, isecite koricu hleba i ostatkom maslaca namažite hleb. Ređajte kriške bez korice tako da se blago preklapaju, pa pospite suvim grožđem i rendanom koricom limuna. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav hleb.

Krem od jaja i mleka prelijte preko hleba i ostavite da se natapa najmanje pola sata. Za to vreme, zagrejte rernu na 180 stepeni i zapecite tridesetak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.