Najjednostavniji i najukusniji prilog za Božićnu večeru - krompir sa pavlakom, pomorandžom i misirnim začinima. Servirajte ga uz pečenje i tradicionalnu pogaču.

Sastojci:

1 kg krompira

2 manje glavice crnog luka

1/2 kore od pomorandže

1 kašičica sušene žalfije

300 ml povrtnog ili pilećeg bujona

so

biber

5 kašičica senfa

4 kašike pavlake z kuvanje

malo peršuna

Priprema:

Krompir iseckati na kockice i sa sitno iseckanim lukom staviti u podmazanu tepsiju. Dodati narendanu koru pomorandže, izmrvljenu žalfiju, posoliti, pobiberiti i promešati. Naliti bujonom, pokriti aluminijumskom folijim i staviti krompir da se peče u rerni zagrejanoj na 190 stepeni C oko 30 minuta. Zatim povećati temperaturu na 210 stepeni C, skinuti foliju i peći još pola sata da sva tečnost uvri i krompir blago porumeni. Pomešati pavlaku i senf, preliti preko ispečenog krompira i ovlaš promešati. Posuti seckanim peršunom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.