SARMA IZ RERNE BEZ UVIJANJA, GOTOVA ZA TILI ČAS: Jednostavan recept za tradicionalni praznični specijalitet | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

SARMA IZ RERNE BEZ UVIJANJA, GOTOVA ZA TILI ČAS: Jednostavan recept za tradicionalni praznični specijalitet

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

U poslednji čas!

Izvor: YouTube/Screenshot

Sarma je gotovo nezaobilazna za Božić u svakom domaćinstvu, a ako je niste pripremili na vreme, još nije kasno! Ovaj recept je brz, lak i ukusan!

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

600 g mešanog mlevenog mesa

Možda će vas zanimati

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

6 kašika pirinča

biber

so

biljni začin

malo brašna

1 jaje

ulje

Priprema:

Kupus sitno iseckati i staviti u vatrostalnu činiju za pečenje. Iseckan luk kratko propržiti na ulju, pa kada požuti, dodati narendanu šargarepu i još malo dinstati. Sodati začine, biber, so, biljni začin i pirinač, dobro izmešati, dodati brašno i alevu papriku i skloniti sa ringle. Dodati jaje i sve lepo izmešati. Fil pomešati sa iseckanim kupusom i izmešati da se lepo sjedini, pa naliti vruću vodu da prekrije kupus. Peći u rerni na 200 stepeni i kada odozgo porumeni, smanjiti na 180 i peći, dok voda skoro sva ne ispari.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zixi

A šta da radim sa 600gr mesa??

Bell

@Zixi Izgleda da treba da napravimo ćufte. A isto se pitam.

HOROSKOP

KOLUMNE

KUHINJA