Svinjski file je meso koje odlično ide uz jači sos. Predlažemo vam ovaj recept koji se jednostavno priprema a veoma je ukusan!
Poslužite ga uz pirinač, testeninu ili bareni krompir, a možete i uz salatu punu zdravog povrća.
Sastojci:
Kilogram svinjskog filea
Tri čena belog luka
Maslinovo ulje
Aleva paprika
Tri kašike jabukovog sirćeta
Decilitar soja sosa
Četiri kašike meda
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju, file pospite solju, biberom i paprikom i propržite dok lepo ne porumeni sa svih strana, nekoliko minuta. Pomerite ga na stranu i dodajte seckani beli luk, kao i mešavinu sirćeta, soje i meda. Okrenite svinjetinu i sve preručite u pleh za pečenje.
Pecite 15-18 minuta u zagrejanoj rerni, pa izvadite svinjetinu a sos vratite u šerpu i krčkajte tri minuta na jakoj vatri, dok se ne zgusne. Neka se meso odmori pod folijom najmanje pet minuta da bi bilo sočno, pa ga isecite i prelijte sosom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara