Svinjski file je meso koje odlično ide uz jači sos. Predlažemo vam ovaj recept koji se jednostavno priprema a veoma je ukusan!

Poslužite ga uz pirinač, testeninu ili bareni krompir, a možete i uz salatu punu zdravog povrća.

Sastojci:

Kilogram svinjskog filea
Tri čena belog luka
Maslinovo ulje
Aleva paprika
Tri kašike jabukovog sirćeta
Decilitar soja sosa
Četiri kašike meda
So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju, file pospite solju, biberom i paprikom i propržite dok lepo ne porumeni sa svih strana, nekoliko minuta. Pomerite ga na stranu i dodajte seckani beli luk, kao i mešavinu sirćeta, soje i meda. Okrenite svinjetinu i sve preručite u pleh za pečenje.

Pecite 15-18 minuta u zagrejanoj rerni, pa izvadite svinjetinu a sos vratite u šerpu i krčkajte tri minuta na jakoj vatri, dok se ne zgusne. Neka se meso odmori pod folijom najmanje pet minuta da bi bilo sočno, pa ga isecite i prelijte sosom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.