Sprema se krajnje jednostavno, a recept za pileće batake marinirane u soku od limete i korijanderu postao je neviđeno popularan. Nije ni čudo jer treba samo da pomešate sve sastojke i ispečete meso, a ljudi kažu da sočniju piletinu nisu jeli!

Sastojci:

Šest pilećih bataka

Dve kašike svežeg soka od limete

60 grama seckanog korijandera

Kašika i po meda

Dva čena belog luka

Kašika kumina

Kašika čilija u prahu

Kašika maslinovog ulja

¾ kašike soli

Pola kašike bibera

Priprema:

U posudi pomešajte sve sastojke osim piletine, pa dobro izmešajte da se sjedine. Ovu marinadu zatim prelijte preko batake i ostavite da se marinira između pola sata i dva sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim mariniranu piletinu poređajte u pleh i pecite 20-25 minuta.

Ostavite meso da se prohladi i poslužite ga.

(MONDO)