Sastojci:
1 kg posne jagnjetine bez kostiju
1 kg bundeve
3 čena belog luka
1 veća glavica crnog luka
5 dl mesnog bujona
2 lista lovora
1 kašika meda
biber
so
Priprema:
Jagnjetinu iseći na manje komade i natrljati solju i biberom. Mesni bujon zagrevati dok ne proključa. Meso staviti u posudu za pečenje i preliti ključalim bujonom. Dodati listove lovora i usitnjen beli luk. Staviti u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni C i peći otprilike 2 sata, uz povremeno podlivanje tečnošću.
Oljušten luk iseći na četvrtine. Bundevu očistiti, ukloniti joj koru i iseći na manje komade. Poslagati je zajedno sa crnim lukom oko mesa, otprilike pola sata pre nego što meso bude pečeno. Dodati još malo bujona, ako je tečnost isparila.
Meso premazati medom i pojačati temperaturu na 200 stepeni C, pa peći dok meso i bundeva fino ne omekšaju.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina