Sastojci:
1 kg posne jagnjetine bez kostiju
1 kg bundeve
3 čena belog luka
1 veća glavica crnog luka
5 dl mesnog bujona
2 lista lovora
1 kašika meda
biber
so
Priprema:
Jagnjetinu iseći na manje komade i natrljati solju i biberom. Mesni bujon zagrevati dok ne proključa. Meso staviti u posudu za pečenje i preliti ključalim bujonom. Dodati listove lovora i usitnjen beli luk. Staviti u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni C i peći otprilike 2 sata, uz povremeno podlivanje tečnošću.
Oljušten luk iseći na četvrtine. Bundevu očistiti, ukloniti joj koru i iseći na manje komade. Poslagati je zajedno sa crnim lukom oko mesa, otprilike pola sata pre nego što meso bude pečeno. Dodati još malo bujona, ako je tečnost isparila.
Meso premazati medom i pojačati temperaturu na 200 stepeni C, pa peći dok meso i bundeva fino ne omekšaju.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Šta kada Pešić ode, a povuku se Jokić, Bogdanović i Micić?": Nebojša Čović se plaši da uskoro neće biti dobro
Srbija više nema majstora kakav je bio Zvezdin Cune! Tragedija zauvek zaustavila novog Genija, svaki Božić zato boli
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
"Ja sam Crnogorac, srpski pravoslavac": Mirotića pitali da li je Španac, objasnio im sve do detalja!
Partizan doveo Blagojevića da napravi "čistku" u ekipi: Skupi su, ne donose mnogo i odmah mogu da odu!