Da bi jelo bilo ukusno, nije dovoljno samo imati dobar recept. Potrebno je i da znate neke male "cake" a koje prave veliku razliku. Pročitajte koje greške iskusne domaćice nikada ne bi napravile...
Odmrzavanje mesa
Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.
"Besomučno" mariniranje
Pogrešna je pretpostvka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti "gumastije", za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima "paca", kao što su sirće i limun.
Prženje belog luka
Beli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vreme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vreme da postane staklast. Rešenje ovog problema bi moglo da bude da beli luk isečete na veće komade...
Partizan dobio novo pojačanje, ne ide u NBA ligu: Plejmejker se oglasio na Instagramu pre potvrde kluba
Zvezdina bomba za Ligu šampiona! Stigao je najskuplji igrač u istoriji kluba!
Saznajemo - danas dva velika potpisa u Zvezdi: Milson već stigao, dolazi i Elšnik!
Svi ga osuđuju, a sa Jokićem posluje: Nikola pomogao Desingerici, otkriveni detalji saradnje
MONDO UKRŠTENICA ZA 26. JUL: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!