Da bi jelo bilo ukusno, nije dovoljno samo imati dobar recept. Potrebno je i da znate neke male "cake" a koje prave veliku razliku. Pročitajte koje greške iskusne domaćice nikada ne bi napravile...
Odmrzavanje mesa
Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.
"Besomučno" mariniranje
Pogrešna je pretpostvka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti "gumastije", za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima "paca", kao što su sirće i limun.
Prženje belog luka
Beli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vreme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vreme da postane staklast. Rešenje ovog problema bi moglo da bude da beli luk isečete na veće komade...
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma