Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi... Čak i ako ćete vi progutati ove "kamene" zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće - traćišće vam provereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići...
Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske veštine, nema razloga. Samo profesionalci znaju "cake" kako da to izbegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.
Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.
Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.
Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju. To će pomoći da jelo bude sočno i softano.
MONDO
Muška pobeda Zvezde u Italiji! Okrenula "minus 10" za četiri minuta - Kenan pokazao da je vođa
"Partizan više nema dugovanja": Ostoja Mijailović objasnio ko je sve finansijski pomogao klubu
Zvezda skočila na tabeli Evrolige: Crveno-beli opet u TOP10, kakva gužva iza nje!
Posle ovakve pobede Zvezde ti mene to pitaš? Sferopulos se naljutio, nije mogao da veruje šta čuje
Pariz je najveći hit Evrolige: Prvi je na tabeli i niko mu ništa ne može, ima 10 uzastopnih pobeda