Ako volite piletinu, ali nije vam omiljeno belo meso jer ume da bude suvo, ovo je recept za vas.
Sočni karabataci preliveni su mirisnom marinadom, a nije potrebno da u njoj stoje dugo pre pečenja, što znači da je jelo brzo gotovo!
Sastojci:
Šest karabataka
100 grama maslaca
Limun
Senf
So, biber
Tucana paprika
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Piletinu poređajte u pleh za pečenje.
U posudi izmešajte rastopljeni maslac, tri kašike senfa, sok pola limuna i začine. Prelijte piletinu marinadom i malo je utrljajte da se dobro rasporedi.
Pecite karabatake u zagrejanoj rerni bez pokrivanja, kako bi dobili finu koricu. Vreme pečenja zavisiće od veličine, ali počnite sa 30 minuta, nakon toga ih bocnite - ako je sok koji izlazi iz njih providan, gotovi su.
Kako vi pripremate karabatake? Recite nam u komentarima!