Karabataci u jednostavnoj marinadi koji će oduševiti svakoga ko ih proba!

Sočni, mirisni i što je najbolje - nikad jednostavniji za pripremu!

Ako volite piletinu, ali nije vam omiljeno belo meso jer ume da bude suvo, ovo je recept za vas.

Sočni karabataci preliveni su mirisnom marinadom, a nije potrebno da u njoj stoje dugo pre pečenja, što znači da je jelo brzo gotovo!

Sastojci:

Šest karabataka

100 grama maslaca

Limun

Senf

So, biber

Tucana paprika

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Piletinu poređajte u pleh za pečenje.

U posudi izmešajte rastopljeni maslac, tri kašike senfa, sok pola limuna i začine. Prelijte piletinu marinadom i malo je utrljajte da se dobro rasporedi.

Pecite karabatake u zagrejanoj rerni bez pokrivanja, kako bi dobili finu koricu. Vreme pečenja zavisiće od veličine, ali počnite sa 30 minuta, nakon toga ih bocnite - ako je sok koji izlazi iz njih providan, gotovi su.

Kako vi pripremate karabatake? Recite nam u komentarima!