Isprobajte ovaj jednostavni recept za marmeladu od jabuka!
Sastojci:
180 mililitara nezaslađenog soka od jabuka
70 grama šećera
Kašičica mlevenog cimeta
¼ kašičice mlevenog karanfilića
Šest jabuka srednje veličine (oljuštiti i iseći)
Priprema:
U blender stavite sok od jabuke, šećer, cimet i karanfilić, pa izblendirajte. Dodajte po tri-četiri komadića jabuke i blendirajte, dok ne upotrebite sve sastojke.
Prebacite smesu u šerpu, stavite da provri, smanjite vatru i ostavite još oko sat vremena da se krčka u zatvorenoj šerpi, mešajući povremeno.
Skinite poklopac sa šepre i kuvajte još oko sat vremena ili dok marmelada ne dobije željenu gustinu. Sipajte u sterilne tegle i marmeladu držite u frižideru.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!