Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj ukusni jesenji čizkejk.

Sastojci:

100 grama mlevenog keksa

Pola šolje iseckanih oraha

Tri kašike šećera

Pola kašičice cimeta

55 grama putera

230 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)

Pola šolje belog šećera

Dva jaja

Pola kašičice ekstrakta vanile

Dve jabuke

Trećina šolje belog šećera

Pola kašičice cimeta

¼ šolje seckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većoj posudi pomešajte mleveni keks, pola šolje oraha, tri kašike šećera, pola kašičice cimeta i istopljeni puter. Kada sve dobro izmešate da se sjedine sastojci, smesu stavite u pleh i pecite deset minuta.

U većoj posudi pomešajte krem sir i pola šolje šećera, pa mutite mikserom da smesa postane glatka. Dodajte po jedno jaje i mutite, pa dodajte i ekstrakt vanile. Kada ste smesu umutili, sipajte je preko ispečene "kore".

Nakon toga, u manjoj posudi pomešajte 1/3 šolje šećera i pola kašičice cimeta. Jabuke isecite na kriške i uvaljajte ih u mešavinu šećera i cimeta. Poređajte odozgo, preko sloja sa krem sirom i po vrhu pospite četvrtinu šolje seckanih oraha.

Pecite čizkejk 60 do 70 minuta, ostavite da se ohladi i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!