Ne sprema se teško, a veoma je ukusna.
Sastojci:
Pola kilograma brašna
250 mililitara mleka
30 grama kvasca
Jedno jaje plus jedno žumance
50 grama šećera
50 grama maslaca
Za fil:
Pola kilograma maka
200 grama šećera
Šolja i po mleka
Jedno jaje (za premazivanje)
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, pa u njemu razmutite kvasac i šećer, a zatim dodajte brašno, mleko, jaje plus jedno žumance, istopljeni maslac. Dobro sve izmešajte, smesu ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa je podelite na tri dela.
Pomešajte mak i šećer, pa postepeno dodajte šolju i po vrućeg mleka i mešajte.
Razvucite testo, premažite filom i savijte u rolat, premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok štrudla ne dobije zlatnu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!