Recept idealan za početnike u kuhinji: Topla domaća čorbica sa kukuruzom

Brzo je gotova, izuzetno ukusna, a lako ćete je pripremiti čak i ako ste potpuni početnik u kuhinji!

Ako tek počinjete svoju kulinarsku avanturu, a volite toplu, domaću hranu, probajte da napravite ovu čorbicu sa kukuruzom.

Priprema je veoma jednostavna, postaće vam omiljena!

Sastojci:

400 grama smrznutog kukuruza

Tri krompira

Glavica luka

Dva čena belog luka

Pileća kocka za supu

100 mililitara mleka

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Kukuruz prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji dok oljuštite i iseckate crni i beli luk.

Propržite luk na maslinovom ulju, u međuvremenu rastvorite kocku u 500 mililitara vruće vode, Krompir ogulite i iseckajte na kocke.

Luku dodajte oceđeni kukuruz, nalijte supom, pustite da provri a zatim ubacite krompir. Kuvajte dok krompir ne postane mekan, pred kraj sipajte mleko. Čorbu ispasirajte u blenderu ili štapnim mikserom do željene gustine, po potrebi začinite solju i biberom i poslužite toplu.

Koja je vaša omiljena brza čorbica? Recite nam u komentarima!