Ako volite njoke, ali ih stalno pripremate u istom sosu, predlažemo vam ovo ukusno, aromatično jelo sa pravim jesenjim sastojkom, bundevom. Priprema je jednostavna, a ukus i miris bogati!
Sastojci:
400 grama njoki
400 grama bundeve
Dva lista žalfije
Tri kašike maslaca
Maslinovo ulje
So, biber
Parmezan
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite i isecite na kockice, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i pecite najmanje 20 minuta, dok ne porumeni i postane meka.
Njoke obarite u većoj posudi, u dobro posoljenoj vodi, zatim ih ocedite.
Maslac zagrejte u većoj posudi na srednjoj vatri, dodajte žalfiju i pržite je oko minut, dok ne postane krckava. Izvadite žalfiju, smanjite vatru i maslac zagrevajte dok ne postane boje svetlog karamela. Umešajte njoke i komade pečene bundeve, dobro promešajte, po potrebi posolite i pobiberite i poslužite toplo, posuto parmezanom, i po želji ukrašeno rukolom.
Kako vi najviše volite da pripremate njoke? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti