Ako volite njoke, ali ih stalno pripremate u istom sosu, predlažemo vam ovo ukusno, aromatično jelo sa pravim jesenjim sastojkom, bundevom. Priprema je jednostavna, a ukus i miris bogati!
Sastojci:
400 grama njoki
400 grama bundeve
Dva lista žalfije
Tri kašike maslaca
Maslinovo ulje
So, biber
Parmezan
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite i isecite na kockice, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i pecite najmanje 20 minuta, dok ne porumeni i postane meka.
Njoke obarite u većoj posudi, u dobro posoljenoj vodi, zatim ih ocedite.
Maslac zagrejte u većoj posudi na srednjoj vatri, dodajte žalfiju i pržite je oko minut, dok ne postane krckava. Izvadite žalfiju, smanjite vatru i maslac zagrevajte dok ne postane boje svetlog karamela. Umešajte njoke i komade pečene bundeve, dobro promešajte, po potrebi posolite i pobiberite i poslužite toplo, posuto parmezanom, i po želji ukrašeno rukolom.
Kako vi najviše volite da pripremate njoke? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte