Tikvice ne moraju samo da se pohuju ili pune, mogu i ovako da se pripreme!
Sastojci:
Dve manje tikvice
Jedan krompir
Jedno jaje
Kašika peršuna
Kašičica rendane kore limuna
Kašičica prezli
Kašika putera
Dve kašike kisele pavlake (opciono)
Priprema:
Izrendajte tikvice i krompir, pa ostavite da stoje oko pola sata, da se ocedi višak vode. Posolite ih.
U posudi umutite jaje, dodajte peršun i koru limuna, malo soli i bibera i sve izmešajte.
Mešavinu tikvice i krompira stavite na čistu krpu, pa zatim pritiskajte da krpa upije višak vlage. Dodajte prezle, kako bi i one upile višak vode. Zatim tikvice i krompir dodajte u mešavinu sa jajima i sve dobro izmešajte.
Tiganj stavite na vatru srednje jačine i stavite kašiku putera da se istopi, a zatim u to stavljajte po kašiku smese, a zatim ih odozgo blago pritisnite (kako ne biste imali loptice, nego pljeskavice i kako bi bile hrskavije).
Pržite ih dok ne postanu zlatno-braon sa obe strane, pa ih poslužite tople, sa malo kisele pavlake odozgo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!