Umesto tradicionalni recepata za italijansku testeninu, probajte nešto drugačiji specijalitet.
Ukusno jelo izuzetno brze pripreme koje će vaši ukuićani obožavati.
Pasta sa bundevom i slaninom
Sastojci:
400 g testenine
1 manja bundeva
maslinovo ulje
biber
majčina dušica u prahu
3 kašike gustog jogurta
100 g krem sira
100 g feta sira
100 g sitno isečene slanine
peršun
bosiljak
so
parmezan
Priprema:
Slaninicu propržiti u tiganju bez ulja i ostaviti sa strane. Bundevu očistiti i iseći na kockice. Pržiti na maslinovom ulju sa biberom i majčinom dušicom (po potrebi dolivati vodu). Dodati iseckan peršun, bosiljak i fetu. Kad je skoro gotovo, umešati krem sir i jogurt, posoliti po ukusu, još malo dinstati dok se ne zgusne, pa skinuti s vatre. Umešati prženu slaninicu. Skuvati testeninu, ocediti i pomešati sa sosom od bundeve. Služiti posuto parmeznom.