Danas sve više ljudi ima alergiju na hranu ili neki drugi vid problema vezano za ishranu...

Budite najbolji domaćini i obradujete goste koji su netolerantni na gluten savršenim štapićima sa sirom i susamom...

Sastojci:

250 g margarina

1 jaje

250 g mladog sira

1 dl mleka

1 kašičica soli

na vrh noža sode bikarbone

300 g bezglutenskog brašna (heljdino, pirinčano...)

Premazivanje:

1 jaje

susam

Priprema:

Umutiti margarin, sir i jaje da se smesa dobro sjedini. U to dodati mleko, so i na vrh noža sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i mesiti. Umešeno testo ostaviti kratko da odstoji, pa razvaljati na pravougaonik debljine od otprilike 1 cm. Iseći štapiće približne dužine od 10 cm, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, otprilike 15 minuta.