Isprobajte ovaj jednostavan recept za školjkice sa spanaćem i sirom.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Pola kilograma roštiljske kobasice
Dve kašičice sušenog origana
Pola kašičice aleve paprike
800 grama paradajz pelata (dve konzerve)
Soli i bibera po ukusu
300 zamrznutog spanaća, odleđenog i oceđenog
450 grama testenine, krupnih "školjki"
450 grama rikote
Dve šolje narendane gaude
Veza svežeg bosiljka, sitno iseckanog
200 grama mocarele, isečene na komade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Maslinovo ulje zagrejte u tiganju, pa stavite kobasicu, isečenu na manje komade. Ostavite da se proprži pet do osam minuta, izdrobite viljuškom, pa dodajte pelat, origano, malo soli i bibera i alevu papriku.
Kuvajte na srednjoj vatri dok sos ne počne da se zgušnjava, 10 do 15 minuta, pa umešajte i spanać.
U međuvremenu, testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije.
U većoj činiji, pomešajte rikotu, gaudu i bosiljak, pa sve stavite u kesu za zamrzivač, sa koje ste odsekli jedan ćošak, tako da možete da filujete školjkice.
Sos prespite u pleh za đuveč, pa odozgo ređajte školjkice, dodajući u svaku otprilike kašiku mešavine sira. Odozgo pospite mocarelom, pa stavite u rernu i pecite dok se sir lepo ne otopi i poprimi zlatnožutu boju.
Služite toplo, posuto svežim bosiljkom.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu testenine? Pišite nam!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti