Kuhinja

BRZI RUČAK: Musaka sa tikvicama i sirom zapečena u rerni

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Jednostavno se priprema i veoma je ukusna!

Ako tražite recept za jednostavan ručak, koji će biti ukusan i sutradan, isprobajte recept za musaku od tikvica.

Naš predlog je da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

600 grama tikvica

300 grama sira

Čaša pavlake

100 mililitara pavlake za kuvanje

Tri jaja

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice dobro operite i isecite na kolutove. Propržite ih na maslinovom ulju i dobro ocedite na ubrusu, ako je potrebno.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji izmešajte obe pavlake i tri jaja, začinite solju i biberom.

U posudi za pečenje, ređajte naizmenično tikvice, tanak sloj dobijene smese pavlake i jaja i rendani sir. Završite ostatkom sosa, narendajte preostali sir na vrh i zapecite u rerni dvadesetak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Tagovi