Ukusne pljeskavice od krompira super su prilog uz glavno jelo, a ukoliko ih napravite uz sos od paradajza i poslužite uz salatu, dobićete kompletan obrok!
Ako tražite još dobrih ideja za ručak, isprobajte recept za musaku od tikvica, naš predlog je da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
600 grama krompira
Pola šolje brašna
Jedno jaje
Mala glavica crnog luka, ili dva mlada luka
So, biber
Ulje
Priprema:
Krompir obarite, procedite i izgnječite u pire. Luk iseckajte što sitnije. Kada se pire dovoljno ohladi da radite s njim, pomešajte ga sa svim ostalim sastojcima osim ulja i začinite solju i biberom. Formirajte pljeskavice ili kuglice, i stavite ih u frižider na najmanje pola sata.
Zagrejte ulje u dubljem tiganju, i pržite pljeskavice sa svake strane po 3-4 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.