Kako da napravite najukusnije pljeskavice od krompira

Odličan prilog, ili servirane uz salatu, kompletan obrok!

Ukusne pljeskavice od krompira super su prilog uz glavno jelo, a ukoliko ih napravite uz sos od paradajza i poslužite uz salatu, dobićete kompletan obrok!

Ako tražite još dobrih ideja za ručak, isprobajte recept za musaku od tikvica, naš predlog je da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

600 grama krompira

Pola šolje brašna

Jedno jaje

Mala glavica crnog luka, ili dva mlada luka

So, biber

Ulje

Priprema:

Krompir obarite, procedite i izgnječite u pire. Luk iseckajte što sitnije. Kada se pire dovoljno ohladi da radite s njim, pomešajte ga sa svim ostalim sastojcima osim ulja i začinite solju i biberom. Formirajte pljeskavice ili kuglice, i stavite ih u frižider na najmanje pola sata.

Zagrejte ulje u dubljem tiganju, i pržite pljeskavice sa svake strane po 3-4 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.