UKUS DETINJSTVA: Domaći kolač s višnjama

Napravite ga već danas, i obradujte ukućane koji vole slatko!

Ukusan desert koji miriše na naše detinjstvo - kolač s višnjama! Evo kako da napravite ovaj jednostavni kolač.

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

200 grama brašna

200 grama šećera

150 mililitara ulja

150 mililitara mleka

Četiri jaja

Pakovanje zaleđenih višanja (400 grama)

Kesica vanilin šećera

Priprema:

Višnje odledite i pustite da se dobro ocede. U činiji izmešajte brašno, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte ulje, mleko i jaja i sve umutite mikerom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte pola smese u pleh, i pecite na 200 stepeni pet do deset minuta, dok se ne uhvati korica na površini. Zatim izvadite, prekrijte oceđenim višnjama i ostatkom testa, malo poravnajte i vratite u rernu. Kolač je gotov kada ga ubodete čačkalicom a ona izađe suva. Pre služenja, možete ga posuti prah šećerom, piše "Stvar ukusa".