Ukusan desert koji miriše na naše detinjstvo - kolač s višnjama! Evo kako da napravite ovaj jednostavni kolač.
Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
200 grama brašna
200 grama šećera
150 mililitara ulja
150 mililitara mleka
Četiri jaja
Pakovanje zaleđenih višanja (400 grama)
Kesica vanilin šećera
Priprema:
Višnje odledite i pustite da se dobro ocede. U činiji izmešajte brašno, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte ulje, mleko i jaja i sve umutite mikerom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte pola smese u pleh, i pecite na 200 stepeni pet do deset minuta, dok se ne uhvati korica na površini. Zatim izvadite, prekrijte oceđenim višnjama i ostatkom testa, malo poravnajte i vratite u rernu. Kolač je gotov kada ga ubodete čačkalicom a ona izađe suva. Pre služenja, možete ga posuti prah šećerom, piše "Stvar ukusa".