Kuhinja

Ukusna i zdrava: Čorbica od pečuraka

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Za ljubitelje povrća, imamo odličan recept!

Recepti sa pečurkama su uvek popularni, ovoga puta predlažemo vam ukusnu čorbicu sa šampinjonima i povrćem! Ako želite posnu varijantu, samo upotrebite kocku od povrća.

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

200 grama šampinjona

Dva krompira

Jedna šargarepa

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Majčina dušica

Kocka pileće supe (ili povrtne, ako želite posnu)

Maslinovo ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite i iseckajte na listiće. Krompir i šargarepu oljuštite i nasecite na kockice.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šampinjone i pustite da sve malo porumeni. Ubacite krompir i šargarepu, nalijte supom (700 mililitara) i pustite da provri. Začinite majčinom dušicom, smanjite vatru i krčkajte dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.

Tagovi