Da NE MORATE ni sutra u radnju: Najukusniji hleb koji se ne mesi!

Želite da napravite domaći hleb, recepti vam deluju komplikovano? Ovaj je najjednostavniji koji smo našli!

Recepti za hleb su uvek dobrodošli, a još kada ne zahtevaju da dugo mesite testo, idealni su! Za ljubitelje ukusnog peciva, ovaj jednostavni recept za domaći hleb biće pravo rešenje.

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Saveti - koristite instant kvasac, sa svežim ovaj recept nije tako ukusan. Potrebna vam je i posuda sa poklopcem koja sme u rernu. Ponavljamo, ovo testo se ne mesi, uzdržite se čak i ako želite da ga mesite!

Sastojci:

380 grama pšeničnog brašna
Kašičica instant kvasca
300 mililitara tople vode
Dve kašičice soli

Priprema:

Pomešajte u činiji brašno, kvasac i so. Dodajte vodu uz mešanje varjačom, dok ne dobijete grudvasto, gusto testo. Probali smo ovaj recept, i testo će vam izgledati neujednačeno, ali ne brinite, baš je kako bi trebalo! Prekrijte činiju prijanjajućom folijom i ostavite je preko noći na sobnoj temperaturi.

Sutradan ćete dobiti naraslo testo puno mehurića. Zagrejte rernu na 230 i stavite posudu za pečenje da se ugreje u njoj. Testo izručite na papir za pečenje, i nemojte da ga mesite, samo ga oblikujte u kuglu. Uhvatite papir za pečenje i zajedno sa testom ga prebacite u zagrejanu posudu. Pecite poklopljeno 30 minuta, zatim skinite poklopac i pecite još desetak minuta.