Ako volite kinesku hranu, ovaj recept će vas oduševiti! U originalu se zove "Kung Pao piletina" i redovno je na meniju kineskih restorana širom sveta kao omiljeno, jednostavno i pikantno jelo.
Za one koji vole ukusnu hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
500 grama pilećeg filea
Ljuta papričica
Četiri mlada luka
Dva čena belog luka
Dve šake kikirikija
Dve kašike belog vina
Četiri kašike soja sosa
Dve kašike gustina
Dve kašike ulja
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i marinirajte u mešavini po jedne kašike vina, soje, ulja i gustina razmućenog u malo vode. Marinirajte u frižideru dvadesetak minuta.
Propržite je na ostatku ulja, dok ne dobije lepu boju. Izvadite iz tiganja, i u njemu zagrejte ostatak tečnih sastojaka, gustin i sitno seckane beli luk i ljutu papričicu. Kada se sos lepo zgusne, dodajte piletinu i kikiriki i dobro pomešajte. Servirajte posuto seckanim mladim lukom, uz bareni pirinač.