Topi se u ustima!

Poslastica kojoj je nemoguće odoleti: POHOVANI SLADOLED

Autor Maja Gašić

Kao iz najfinijih restorana...

Vreo spolja, a leden iznutra...

Sladoled pripremljen na ovaj način ćete obožavati!

Sastojci:

1 kg sladoleda od vanile

Možda će vas zanimati

100 g oštrog brašna

2 jajeta

100 g hlebnih mrvica

4 dl ulja za prženje

Ostalo:

100 g iseckanih pistaća

čokoladni toping

Priprema:

Zamrznuti sladoled nožem seći na kocke ili kašikom vaditi kuglice i staviti ponovo u zamrzivač. Ledene komade sladoleda uvaljati u brašno, potom u prethodno razmućena jaja, pa u hlebne mrvice. U voku zagrejati ulje i kratko uroniti uvaljane komade sladoleda. Služiti odmah prelivene čokoladnim topingom posute iseckanim pistaćima.

Tagovi