U Srbiji se tikvice uglavnom ne dodaju poslasticama, ali kada probate ovaj slatki hleb, biće vam jasno da tikvice itekako mogu da budu deo slatkih recepata!
Sastojci:
2/3 šolje maslinovog ulja
Dve šolje brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
Pola šolje belog šećera
Pola šolje smeđeg šećera
Jedan veći limun
Dva jaja
Oko pola kilograma tikvica
Šolja oraha
Dve kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U odvojenoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, i rukom izmešajte ovu mešavinu. Dodajte jaja i ulje i mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim u to dodajte rendane tikvice, pa na kraju mešavinu sa brašnom i seckane orahe.
Dobro izmešajte smesu i nalijte u pripremljen pleh. Odozgo pospite seusam i pecite oko 35-40 minuta.
Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa polako nožem odvojite hleb od ivica pleh, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji