U Srbiji se tikvice uglavnom ne dodaju poslasticama, ali kada probate ovaj slatki hleb, biće vam jasno da tikvice itekako mogu da budu deo slatkih recepata!

Sastojci:

2/3 šolje maslinovog ulja

Dve šolje brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Kašičica soli

Pola šolje belog šećera

Pola šolje smeđeg šećera

Jedan veći limun

Dva jaja

Oko pola kilograma tikvica

Šolja oraha

Dve kašike susama

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U odvojenoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, i rukom izmešajte ovu mešavinu. Dodajte jaja i ulje i mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim u to dodajte rendane tikvice, pa na kraju mešavinu sa brašnom i seckane orahe.

Dobro izmešajte smesu i nalijte u pripremljen pleh. Odozgo pospite seusam i pecite oko 35-40 minuta.

Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa polako nožem odvojite hleb od ivica pleh, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!