U Srbiji se tikvice uglavnom ne dodaju poslasticama, ali kada probate ovaj slatki hleb, biće vam jasno da tikvice itekako mogu da budu deo slatkih recepata!
Sastojci:
2/3 šolje maslinovog ulja
Dve šolje brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
Pola šolje belog šećera
Pola šolje smeđeg šećera
Jedan veći limun
Dva jaja
Oko pola kilograma tikvica
Šolja oraha
Dve kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U odvojenoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, i rukom izmešajte ovu mešavinu. Dodajte jaja i ulje i mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim u to dodajte rendane tikvice, pa na kraju mešavinu sa brašnom i seckane orahe.
Dobro izmešajte smesu i nalijte u pripremljen pleh. Odozgo pospite seusam i pecite oko 35-40 minuta.
Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa polako nožem odvojite hleb od ivica pleh, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
"U redu ako ne razumete košarku, vaše pitanje me vređa!": Greška na konferenciji Sferopulosa napravila haos!
Zvezda sve bliža plej-ofu Evrolige: Pogledajte stanje na tabeli posle dramatične pobede u Španiji!