Mekano testo, voće i mekani nadev - kombinacija ukusa koja osvaja čak i "istančana" nepca!
Sastojci
Za testo:
Dve kašičice praška za pecivo
Šolja i po brašna
¾ šolje šećera
Pola kašičice mlevenog kardamoma
¾ šolje slatke pavlake
Dve kašičice ekstrakta vanile
Jedno jaje
55 grama putera
Dve-tri zrele breskve
Za nadev:
Šolja seckanih oraha
Pola šolje smeđeg šećera
Kašičica mlevenog cimeta
Kašičica soli
¾ šolje brašna
Pola šolje belog šećera
Kašičica mlevenog kardamoma
115 grama hladnog putera (iseći na listiće)
Priprema:
Najpre pripremite nadev. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešajte orahe, smeđi šećer, cimet, so, ¾ brašna, pola šolje belog šećera i kašičicu mlevenog kardamoma. Dodajte puter isečen na listiće i prstima izmešajte, tako da dobijete smesu koja podseća na pesak.
Zatim pripremite smesu.
Pomešajte prašak za pecivo, brašno, šećer i kardamom.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ekstrakt vanile, jaje, istopljeni puter, pa mutite smesu još oko minut. U to dodajte suve sastojke, pa zatim blago izmešajte sve.
Operite breskve, pa ih isecite na listiće (ne previše tanke).
Smesu nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo rasporedite breskve, blago pritiskajući da malo utonu u testo. Odozgo stavite nadev, opet blago pritiskajući rukama.
Pecite oko sat vremena, ostavite da se prohladi, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.