Kuhinja

PET NAJČEŠĆIH GREŠAKA PRI PRAVLJENJU PUNJENIH PAPRIKA: Uz ove trikove uvek će biti kao bakine!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako ne pravite ove greške, uvek će savršene izaći iz rerne!

Punjene paprike su tradicionalno jelo koje su nam pripremale mame i bake.

Ako ih i vi volite ali vam recept nikako ne uspeva, možda pravite ove greške!

1. Birate pogrešne paprike

Uvek uzmite babure, nemojte eksperimentisati sa "šiljama", dobićete drugačiji ukus i teže ćete ih poređati u pleh.

2. Birate pogrešno mleveno meso

Nemojte uzimati čistu junetinu, već mešano mleveno meso i to u odnosu od 70 odsto junetine, 30 odsto svinjetine kako bi bile sočnije. Neke domaćice u meso dodaju i malo sitno seckane slanine.

3. Kuvate pirinač

Uzmite kvalitetan pirinač i stavite ga sirovog u smesu. Možete ga malo propržiti, ali ne bi trebalo da bude kuvan pre punjenja.

4. Punite ih do vrha

Ostavite malo prostora na vrhu, jer će pirinač nabubriti i fil će se proširiti. Paprici stavite "poklopac" od koluta paradajza ili krompira kako se fil ne bi sušio tokom pečenja.

5. Stavljate previše zaprške

Ovo nije lagano jelo, jer se paprike teško vare, pa stavite manje zaprške i malo aleve paprike koji će zgusnuti jelo, a neće vam teško "pasti".

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi