Sastojci:
10 paprika babura
2 manje glavice crnog luka
1 praziluk
2 šargarepe
1 šolja od 250 ml pirinča
2 čena belog luka
10 kašika ulja
1 vezica peršuna
biber
morska so
Priprema:
Paprike očistiti od peteljki i semenki. Iseckan crni luk i praziluk propržiti na malo ulja, naliti malo vode, pa dodati iseckanu šargarepu i kratko dinstati. Dodati pirinač, so, biber, peršun, iseckan beli luk, pa naliti sa 2 šolje vode i kuvati dok ne bude skoro gotov. Smesom napuniti paprike, poređati ih na nauljenu posudu i naliti sa pola šolje vode. Svaku papriku preliti kašikom vrelog ulja i preko posoliti. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni C, otprilike 30-40 minuta. Pred kraj ukloniti foliju.
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona
Svetislav Pešić dobio dva strašna pojačanja: Još jača Srbija napada Dansku u Beogradu!