BRZO I UKUSNO: Francuski omlet sa spanaćem i sirom

Za doručak, ručak ili večeru!

Ako volite jaja, dopašće vam se ovaj recept za ukusni omlet. Francuzi ga uvek spremaju na maslacu kako bi imao bogatiji ukus.

Sprema se brzo i jednostavno, pa ga možete napraviti za doručak kada želite dodatnu dozu energije, ili laganiji ručak ili večeru. Ima samo nekoliko sastojaka!

Sastojci:

Tri jaja

150 grama spanaća

80 grama belog sira

Decilitar mleka

Kockica maslaca

So, biber

Priprema:

Na srednjoj vatri zagrejte maslac. Umutite jaja penasto sa mlekom, začinite solju i biberom.

Ulijte jaja u tiganj sa maslacem, i pustite da se malo zapeče. Ako više volite kajganu od oblika omleta, slobodno mešajte, u suprotnom, ne dirajte jaja dok se peku.

Na vrh "pobacajte" spanać i sir, pažljivo preklopite i pustite da se ispeče do kraja. Servirajte toplo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.