Ako se hranite dijetalno ili pazite na liniju, probajte i naš recept za marmeladu bez šećera i Dukan čizkejk.
Sastojci:
2,5 šolje od 250 ml zobenih pahuljica
1/2 šolje od 250 ml oljuštenih i blanširanih badema
1/2 šolje od 250 ml oljuštenih i blanširanih lešnika
1/3 šolje od 250 ml meda
1/4 šolje od 250 ml pirinčanog slada (sirup)
1 šolja od 250 ml suvog voća (brusnice, kajsije...)
1 šolja od 250 ml pirea od jabuka
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Bademe i lešnike krupnije iseckati, kao i suvo voće po izboru. Sve sastojke dobro izmešati i staviti u manji pleh (20x30 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 165 stepeni C, otprilike pola sata. Ohladiti i iseći na pločice.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.