Napravite balon lepinje, neizostavni dodatak uz ćevapčiće i meso sa roštilja. Posebnu aromu daje puter kojim se premazuju!
Sastojci:
250 g pavlake
5 g sode bikarbone
2 jajeta
400 g brašna
30 ml ulja
150 g feta sira
250 g narendanog tvrđeg kačkavalja
so
puter
Priprema:
Pomešati pavlaku i sodu bikarbonu i ostaviti da smesa odstoji 15-ak minuta. Dodati jedno jaje, so i ulje i umutiti. Zatim, dodati brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 15 minuta, pa razmesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku oblikovati u lopticu, pa ostaviti da odmorte još 15 minuta. U mežuvremenu pomeđati narendani tvrdi kačkavalj sa feta sirom i jednim jajetom i izmešato da feta postane kremast. Svaku lopticu testa razvući ručno u lepinju, pa preko staviti puni kašiku smese od sira. Razvući testo preko smese i dobro zatvoriti, pa razviti oklagijom u lepinju. Tako uraditi sa ostatkom testa i smese. Peći u teflonu bez ulja sa obe strane, lepinjice će narasti popun balona. Ređati na tanjir, a svaku malo premazati puterom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.