VIŠE IH NIKADA NEĆETE KUPOVATI U PEKARI! Cimet rolnice, meko pecivo koje miriše na topli dom

Ukusno, mekano i mirisno slatko pecivo, savršeno za doručak ili kao posluženje uz neki topli zimski napitak

YouTube/Oh Yum with Anna Olson

Ako ste u potrazi za dobrim receptima za ukusna testa, obavezno probajte i balon lepinje ili carsku pitu.

Od slatkiša vam preporučujemo medenjake i posne čupavce

Sastojci: 

25 g svežeg kvasca

2,5 dl toplog mleka

75 g putera 

400 brašna

50 g šećera

1/4 kašičice soli

1 kašičica kardamoma u prahu

Fil:

60 g putera

100 g  šećera

4 kašičice cimeta

Premazivanje

1 jaje

malo vode

krupniji kristal šećer

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka i dodati na vrh kašičice šećera. Poklopiti i ostaviti da "proradi".  Pomešati brašno, šećer, so, kardamom, pa dodati nadošli kvasac, istopljeni puter i preostalo toplo mleko. Umesiti meko testo, staviti ga u posudu, prekriti krpom i ostaviti da nadođe, otprilike pola sata. Nadošlo testo razvući oklagijom na oko 1 cm debljine.Premazati istopljenim puterom, posuti šećerom i cimetom i urolati po dužoj strani. Iseći na komade 1,5 cm debljine i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti pola sata da odstoji na šporetu, a prethodno uključiti rernu na 250 stepeni Celzijusovih. Rolnice premazati mešavimom umećenog jajeta, malo vode i soli. Preko posuti krupnim kristal šećerom. Peći maksimalno 10ak minuta, odnosno dok rolnice fino ne porumene.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.