Ako ste u potrazi za dobrim receptima za ukusna testa, obavezno probajte i balon lepinje ili carsku pitu.
Od slatkiša vam preporučujemo medenjake i posne čupavce.
Sastojci:
25 g svežeg kvasca
2,5 dl toplog mleka
75 g putera
400 brašna
50 g šećera
1/4 kašičice soli
1 kašičica kardamoma u prahu
Fil:
60 g putera
100 g šećera
4 kašičice cimeta
Premazivanje
1 jaje
malo vode
krupniji kristal šećer
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka i dodati na vrh kašičice šećera. Poklopiti i ostaviti da "proradi". Pomešati brašno, šećer, so, kardamom, pa dodati nadošli kvasac, istopljeni puter i preostalo toplo mleko. Umesiti meko testo, staviti ga u posudu, prekriti krpom i ostaviti da nadođe, otprilike pola sata. Nadošlo testo razvući oklagijom na oko 1 cm debljine.Premazati istopljenim puterom, posuti šećerom i cimetom i urolati po dužoj strani. Iseći na komade 1,5 cm debljine i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti pola sata da odstoji na šporetu, a prethodno uključiti rernu na 250 stepeni Celzijusovih. Rolnice premazati mešavimom umećenog jajeta, malo vode i soli. Preko posuti krupnim kristal šećerom. Peći maksimalno 10ak minuta, odnosno dok rolnice fino ne porumene.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.