Mleveno meso je zahvalna namirnica, i u mnogim receptima se može iskoristiti na najrazličitije načine. Iako su pljeskavice, burgeri i ćevapi najčešći i omiljeni oblik spremanja mlevenog mesa, predlažemo vam da napravite ovaj čili.
Sve sastojke ćete izdinstati a potom je dovoljno da jelo ostavite poklopljeno da krčka, dok se vi bavite važnijim ili zabavnijim stvarima. Nema stajanja pored šporeta!
Sastojci:
Kilogram mlevenog mesa
2 paprike
1 crni luk
3 čena belog luka
2 konzerve paradajza pelata
300 mililitara goveđe supe
2 konzerve crnog pasulja
Origano
Tucana paprika
Kumin
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Mleveno meso propržite s biberom, izvadite iz tiganja i stavite na papirni ubrus. U istom tiganju propržite crni i beli luk i papriku seckanu na kockice. Vratite meso, dodajte paradajz, supu, začine po ukusu, i krčkajte 30 minuta na tihoj vatri.
Ubacite pasulj i pokriveno krčkajte još 15 minuta. Gotovo jelo pospite narendanim tvrdim sirom i poslužite uz pirinač.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.