Porodica i roditeljstvo

Ako vaše dete odbija da jede meso, trebalo bi da jede ove namirnice

Izvor mondo.rs

Klinci nekada odbijaju razne namirnice, a evo šta da im ponudite ako su trenutno u fazi u kojoj neće da jedu meso.

Deca često prolaze kroz faze kada odbijaju da unose određene namirnice. Nešto što su do juče "tamanili", odjednom je "bljak", i ne postoji način da ih ubedite da to i pojedu.

Uz vašu upornost i mnogo strpljenja, dete će se vratiti na režim ishrane koje je imalo ranije, ali da ne biste brinuli do tada, i da se ne bi svaki obrok pretvorio u svađu i natezanje, postoje i druge namirnice koje će obezbediti unos važnih proteina.

  1. Testenina sa visokim sadržajem proteina

    Klinci često vole makarone, a neće primetiti da ste im dali drugu vrstu, bogatu proteinima, ako je servirate uz njihov omiljeni sos.

  2. Jaja nisu samo za doručak

    I ne moraju uvek da budu u prepoznatljivom obliku, kuvana, kajgana ili "na oko". Kada detetu dajete dinstano povrće, lako ćete unutra umešati i jedno umućeno jaje i još malo zapržiti sve zajedno.

  3. "Skrivene" mahunarke

    Pokušajte da sameljete kuvani pasulj u blenderu i umešate ga u nešto što deca inače rado jedu.

  4. Sir

    Dete verovatno već unosi mleko ili jogurt, ali je sir dobar izvor proteina. Potražite edamer i gaudu kao neutralnije, ili parmezan kao sir jačeg ukusa. Mladi sir je takođe odličan izvor proteina, a zbog neutralnog ukusa i meke strukture, lako ćete ga dodati u nešto što dete obično jede.

    Imate li vi dobar trik za klince koji odbijaju da jedu neku namirnicu? Recite nam u komentarima!

Tagovi