Ako volite pečurke, verovatno ste se naslušali saveta o njihovoj pravilnoj pripremi i primenjujete ih svakog puta kada spremate pečurke.
Više puta smo čuli da ih ne bi trebalo prati, već brisati suvim ubrusom, kako ne bi upile previše vode. Kada je dinstanje ili prženje u pitanju, ranije su savetovali da se pečurke na srednje jakoj vatri prže dok ne ispari sva voda, i da im ne bi trebalo dodavati tečnost osim ako je u pitanju sos.
Sada je profesionalni kuvar otkrio da ništa od toga nije istina, evo i zašto!
Pečurke slobodno možete oprati, potom ih iseckajte i stavite u tiganj. Upalite vatru i dodajte najmanje decilitar vode!
Seckane pečurke najpre pustite da se krčkaju u dodatoj vodi, na srednje jakoj vatri. U vodi će se razviti njihov najbogatiji ukus, nalik mesu, sa aromom jeseni.
Tek kada i ta voda ispari, dodajte malo maslinovog ulja ili maslaca i propržite pečurke dok na ivicama ne dobiju zlatnu boju.
Pečurke će biti sočne, lepo karamelizovane a njihov ukus će ovako najbolje doći do izražaja, navodi profesionalni kuvar Džim Fuler.
Pogledajte!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!