DOMAĆA GIBANICA JE "ČUDO" ZA CEO ORGANIZAM: Nutricionistkinja objasnila zašto je ona najbolji izbor za doručak | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična vest!

DOMAĆA GIBANICA JE "ČUDO" ZA CEO ORGANIZAM: Nutricionistkinja objasnila zašto je ona najbolji izbor za doručak

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

I mi smo iznenađeni, ali postoji odlično objašnjenje!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/varbenov

Nutricionistkinja Branka Mirković rekla je na televiziji da peciva generalno nisu dobar izbor za doručak, ali je gibanica izuzetak!

Srbi rado doručkuju pecivo, prženice, gibanicu... Ako već mora nešto od toga, Mirkovićeva savetuje domaću gibanicu!

Možda će vas zanimati

"Gibanica je fantastična, ona ima mleko, jaja, sir, kore, ona je prvi izbor! Prženice su ipak previše masne", rekla je ona.

Kore će nam dati ugljene hidrate, mleko i sir kalcijum važan za kosti, a jaja su puna proteina koji će nas zasititi i učestvuju u izgradnji mišića. Izbalansirani doručak je važan jer nam on "započinje" dan kada je u pitanju metabolizam.

"Ujutru bi trebalo jesti sve, pojedite jak doručak i onda u toku dana dodajte šta vam je potrebno. Ako ste pojeli nešto jače, napravite pauzu tri do četiri sata do sledećeg obroka", rekla je ona.

"Ako lagano doručkujemo, proteine ćemo variti tri do četiri sata. Doručkovali smo oko sedam, nema potrebe do 11 sati da jedemo sledeći put. Ručak bi trebalo da sadrži meso, manju količinu, ali jedite bolje ribu zbog D vitamina", rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gigigi

Krava, Bik, June ne pije mleko a opet govedja butna kost je najtvrdja na planeti kako to.

ЧићВу

@Gigigi Ти онда паси траву

HOROSKOP

KOLUMNE

KUHINJA