Nutricionistkinja Branka Mirković rekla je na televiziji da peciva generalno nisu dobar izbor za doručak, ali je gibanica izuzetak!

Srbi rado doručkuju pecivo, prženice, gibanicu... Ako već mora nešto od toga, Mirkovićeva savetuje domaću gibanicu!

"Gibanica je fantastična, ona ima mleko, jaja, sir, kore, ona je prvi izbor! Prženice su ipak previše masne", rekla je ona.

Kore će nam dati ugljene hidrate, mleko i sir kalcijum važan za kosti, a jaja su puna proteina koji će nas zasititi i učestvuju u izgradnji mišića. Izbalansirani doručak je važan jer nam on "započinje" dan kada je u pitanju metabolizam.

"Ujutru bi trebalo jesti sve, pojedite jak doručak i onda u toku dana dodajte šta vam je potrebno. Ako ste pojeli nešto jače, napravite pauzu tri do četiri sata do sledećeg obroka", rekla je ona.

"Ako lagano doručkujemo, proteine ćemo variti tri do četiri sata. Doručkovali smo oko sedam, nema potrebe do 11 sati da jedemo sledeći put. Ručak bi trebalo da sadrži meso, manju količinu, ali jedite bolje ribu zbog D vitamina", rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.