Često mislimo da je zamrznuta hrana lošijeg kvaliteta od sveže, a da li je to zapravo tačno? Naravno, uvek je bolje pripremiti svež obrok nego jesti nešto kupovno, spremljeno "ko zna kad", ali kakva je situacija sa voćem i povrćem?
Nutricionistkinja Stef Graso dala je odgovor na ovo pitanje!
Ako vam je za neki recept potreban sastojak koji trenutno nije u sezoni, smrznuto povrće ili voće je najbolja opcija jer je ubrano u trenutku kada je bilo na vrhuncu sezone, i potom brzo smrznuto. Bolja je opcija nego da se "kockate" i kupujete, recimo, sveže jagode usred zime.
Zamrznuto povrće ili voće često će biti i jeftinije od svežeg, upozorila je ona. A za kraj dodaje, nema ispravnog ili pogrešnog odgovora na ovo pitanje - nutritivna vrednost voća i povrća je uglavnom ista, bilo da se radi o smrznutom ili svežem, jedino je pitanje da li vam zaleđeno oduzima previše vremena kada je u pitanju priprema.
Pogledajte!
Follow for more nutrition tips ❤️ ##nutritiontips##dietitian##mealprep
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija