Neke jednostavon cake mogle bi znatno da vam olakšaju snalaženje u kuhinji i pripremu jela, a ko o tome bolje zna nego kuvar zaposlen u restoranu, koji svaki dan priprema ukusna jela.

Kuvar koji korisne savete često objavljuje na TikToku, gde ga prati više od 300.000 ljudi, poslednjim je oduševio. U kratkom snimku, on je objavio tri nakorisnije stvari koje je naučio.

Plastične daske za sečenje

Iako, prema sopstvenim rečima, više voli drvene daske za sečenje, češće koristi plastične u restoranu.

"Problem sa njima je što veoma klizaju, tako da vam je potreban ubrus koji ćete pokvasiti i staviti ispod daske da ne kliza", kaže on.

Tucanje mesa

Kuvar savetuje da pre nego što počnete čekićem za tucanje da udarate po mesu, namirnicu ubacite u kesu za zamrzivač.

"Tako nećete morati da čistite dasku", ističe.

Pohovanje piletine

"Ovaj savet je vrlo koristan jer neki ljudi vole da sirovu piletinu umaču direktno u umućena jaja, ali to nije najbolja opcija", otkriva kuvar, dodajući da je bolje da prvo meso umočite u brašno, pa tek u jaja, kako bi se bolje zalepila.

"Jaje će mnogo bolje prionuti za meso na ovaj način, a onda će se i prezle bolje zalepiti".

(MONDO)