Netfliksova serija "Sreda" preplavila je društvene mreže. Lepa glumica Džena Ortega, koja tumači glavnu ulogu - Sredu Adams, ćerku uvrnutog Gomeza i Mortiše, osvojila je svet glumačkim umećem. Već danima imamo priliku da gledamo razne inserte iz ovog ostvarenja, naročito kada je u pitanju scena plesa.

Džena je otkrila da je tada imala simptome korone, a još jedno priznanje izazvalo je raspravu. Dvadesetogodišnja glumica je inače veganka i ovaj način ishrane praktikuje godinama. S obzirom na to da se serija snimala i u Rumuniji, Džena otkriva da je bila prisiljena da preuzme drastične mere kada je ishrana u pitanju.

"Bila sam veganka jako dugo. Morala sam da prestanem sa tim kad smo otišli na snimanje serije u Rumuniju, jer je tamo hrana vrlo drugačija", izjavila je na Jujtub kanalu "Peeky". Ovaj korak je preduzela jer je shvatila da njenom organizmu nedostaju nutrijenti, hemikalije koje su potrebne za život i rast.

Snimak je pregledan više od milion puta, a na Jutjubu je usledila opšta rasprava o veganstvu. "Verovatno joj je slučajno nešto nedostajalo i lekar joj je preporučio da vrati ribu u ishranu kako bi to popravila, to se obično događa", glasio je jedan komentar, dok je jedna Rumunka objasnila da je ne čudi glumičino priznanje, jer je Rumunija zemlja sa visokim sadržajem mesa u njihovoj ishrani.

"Ovde Rumunka! I kao što znam, mi smo zapravo prilično 'gurmanski narod'. Većina naših tradicionalnih jela priprema se na bazi mesa, zato biti vegan u Rumuniji nije nemoguće, ali je ipak jako teško", napisala je. Pogledajte scenu iz Netfliksa u kojoj je Džena zadivila čitav svet:

(MONDO)