Doručak je najvažniji obrok dana, i trebalo bi da sadrži proteine i ugljene hidrate koji su zdravi, kako bismo bili siti i puni energije.
Pročitajte šta nutricionisti nikad ne doručkuju, a nutricionistkinja Suzi Borel opisala je svoj doručak koji sadrži kvalitetne hranljive sastojke i bićete duže siti. Njen recept je za šest osoba, odnosno za veću porodicu, ali ga možete prilagoditi i za jednu ili dve osobe.
"Ovo je verzija doručka koja kombinuje kvalitetne ugljene hidrate u porciji kontrolisane veličine, sa proteinom koji će vas zasititi do ručka. Dobićete i omega-3 masne kiseline, a ovaj doručak se može jesti i hladan, i topao, u zavisnosti od temperature napolju", objasnila je ona.
Potrebno vam je šest režnjeva integralnog hleba, 6 jaja, dimljeni losos, malo belog sira, so, biber i po želji vlašac.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, hleb izravnajte oklagijom a onda ga ugurajte u kalupe za mafine tako da napravite "korpicu".
Unutra stavite sir, pažljivo razbijte jaje, začinite i potom zapecite u rerni dok jaja ne budu gotova. Poslužite sa komadićima dimljenog lososa i ukrasite vlašcem.
(MONDO)