Neke jednostavon cake mogle bi znatno da vam olakšaju snalaženje u kuhinji i pripremu jela, a ko o tome bolje zna nego kuvar zaposlen u restoranu, koji svaki dan priprema ukusna jela.
Kuvar koji korisne savete često objavljuje na TikToku, gde ga prati više od 300.000 ljudi, poslednjim je oduševio. U kratkom snimku, on je objavio tri nakorisnije stvari koje je naučio.
Plastične daske za sečenje
Iako, prema sopstvenim rečima, više voli drvene daske za sečenje, češće koristi plastične u restoranu.
"Problem sa njima je što veoma klizaju, tako da vam je potreban ubrus koji ćete pokvasiti i staviti ispod daske da ne kliza", kaže on.
Tucanje mesa
Kuvar savetuje da pre nego što počnete čekićem za tucanje da udarate po mesu, namirnicu ubacite u kesu za zamrzivač.
"Tako nećete morati da čistite dasku", ističe.
Pohovanje piletine
"Ovaj savet je vrlo koristan jer neki ljudi vole da sirovu piletinu umaču direktno u umućena jaja, ali to nije najbolja opcija", otkriva kuvar, dodajući da je bolje da prvo meso umočite u brašno, pa tek u jaja, kako bi se bolje zalepila.
"Jaje će mnogo bolje prionuti za meso na ovaj način, a onda će se i prezle bolje zalepiti".
(MONDO)