Opasna za srce!

OVA PICA JE NAJGORA ZA ZDRAVLJE! Ako je često jedete, obratite pažnju - zbog 3 stvari pravi KATASTROFU u organizmu!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pica je omiljeno jelo, ali ako dodajete ove sastojke na nju, najgora je za zdravlje!

Izvor: YouTube/Vincenzo's plate

Ako volite picu, da li znate da način na koji je jedete otkriva svašta o vašem karakteru? Pica je omiljeno jelo širom sveta, jeftina je, ukusna i lako dostupna, ali mnogi ne znaju da određena vrsta pice može da bude jako loša po zdravlje.

Stručnjaci su utvrdili i koja, odnosno koji tačno dodaci picu čine katastrofom za srce, želudac i imunitet! Pica sa gomilom mesnih prerađevina, takozvana "pica za mesoždere", najgora je za zdravlje, evo i zašto.

Suhomesnati proizvodi

Ako jedete picu sa salamom, šunkom, pršutom ili kobasicom, znajte da podižete LDL holesterol, poznat kao loš - on podiže rizik od srčanog i moždanog udara.

Prerađeno meso sadrži i jako mnogo soli zbog čega se srce napreže, a pritisak skače, dok se organizam bori da ga svari. Pročitajte i šta vam radi samo jedno parče slanine!

Izvor: YouTube/Vincenzo's plate

Testo

Testo za picu najsličnije je testu za hleb, koji dokazano šteti zdravlju, naročito ako se priprema sa izbeljenim brašnom. Unećete užasno mnogo ugljenih hidrata, a vrlo malo hranljivih sastojaka. Ranije su stručnjaci izjavili da je hleb među namirnicama koje mogu da naruše imunitet

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sir

Već smo vam rekli koje vrste sira su najnezdravije i trebalo bi da ih se klonite, pa ako na picu narendate gomilu kačkavalja ili drugog tvrdog, starijeg sira i to još začinite parmezanom, napravili ste katastrofu za zdravlje. Ovi sirevi su sama masnoća, i sadrže užasno mnogo soli koja nas opet vraća na priču o pogubnom dejstvu po srce.

Pročitajte i koja voda je najgora za zdravlje, kao i koje su namirnice najopasnije!

(MONDO)