Ako volite picu, da li znate da način na koji je jedete otkriva svašta o vašem karakteru? Pica je omiljeno jelo širom sveta, jeftina je, ukusna i lako dostupna, ali mnogi ne znaju da određena vrsta pice može da bude jako loša po zdravlje.
Stručnjaci su utvrdili i koja, odnosno koji tačno dodaci picu čine katastrofom za srce, želudac i imunitet! Pica sa gomilom mesnih prerađevina, takozvana "pica za mesoždere", najgora je za zdravlje, evo i zašto.
Suhomesnati proizvodi
Ako jedete picu sa salamom, šunkom, pršutom ili kobasicom, znajte da podižete LDL holesterol, poznat kao loš - on podiže rizik od srčanog i moždanog udara.
Prerađeno meso sadrži i jako mnogo soli zbog čega se srce napreže, a pritisak skače, dok se organizam bori da ga svari. Pročitajte i šta vam radi samo jedno parče slanine!
Testo
Testo za picu najsličnije je testu za hleb, koji dokazano šteti zdravlju, naročito ako se priprema sa izbeljenim brašnom. Unećete užasno mnogo ugljenih hidrata, a vrlo malo hranljivih sastojaka. Ranije su stručnjaci izjavili da je hleb među namirnicama koje mogu da naruše imunitet.
Sir
Već smo vam rekli koje vrste sira su najnezdravije i trebalo bi da ih se klonite, pa ako na picu narendate gomilu kačkavalja ili drugog tvrdog, starijeg sira i to još začinite parmezanom, napravili ste katastrofu za zdravlje. Ovi sirevi su sama masnoća, i sadrže užasno mnogo soli koja nas opet vraća na priču o pogubnom dejstvu po srce.
Pročitajte i koja voda je najgora za zdravlje, kao i koje su namirnice najopasnije!
(MONDO)