Stil

NAJZDRAVIJA BAKA NA BALKANU BEZ DLAKE NA JEZIKU! Otkrila tajnu dugovečnosti, ali i zašto muškarci neće POJEDINE DA ŽENE

Autor Teodora Boškovski

Za Subhu Redžić (95) iz Bosne i Hercegovine kaži da je najzdravija baka na Balkanu, a evo kako joj to polaz za rukom!

Izvor: Youtube/Srednja Bosna Danas/Shutterstock

Za Subhu Redžić iz sela Bugojno u Bosni i Hercegovini kaži da je najzdravija baka na Balkanu. Uprkos tome što će uskoro da napuni 95. godinu, ona je prilično vitalna. Bez problema se kreće, obavlja kućne poslove, a i vrlo je upućena u trenutne društvene trendove.

O tome, kako joj sve to polazi za rukom, u čemu se sastoji njena ishrana, ali i tajnu dugovečnosti, baka Redžić otkrila je za Jutjub kanal "Srednja Bosna Danas". Kada ju je jednom prilikom doktor upitao šta je najviše jela i čime se hranila tokom života, pa je i u desetoj deceniji tako zdrava, a organizam joj je kao kod 20-godišnjakinje, baka Redžić je otkrila svoju tajnu:

"Doktore, znaš šta sam jela? Domaći pasulj, nikad ga nismo prskali, samo za stajsko đubrivo znali. Imala sam krave, pet mi je ostalo, imali smo ovaca... Nikad nismo išli u prodavnicu, jedino za šećer. Niko zejtin nije hteo da koristi. Pa domaći krompir, domaće krastavce, kupus domaći, tikva, sve domaće... Kukuruz se jeo, pogača, somun. Mleko svoj, puter, pavlaka, sir - sve smo sami pravili", rekla je ona i pritom napomenula da salamu ne može očima da gleda.

Na pitanje novinara kada je poslednji put bila kod lekara, ona je rekla da to i nije bilo skorije, a jedini zdravstveni problem koji ima jeste povišeni krvni pritisak. "Nisam odavno, samo jednu tabletu ujutru pijem za visok pritisak. Ne merim ga, jednom u godinu dana možda", rekla je ona.

Ova vitalna baka i dan-danas u 95. godini zasuče rukave i sama sprema domaća jela, koja su ceo život deo njene ishrane. Subha je i te kako u toku sa današnjim društvenim promenama i trendovima, te kako je rekla, savremenim, mladim ženama najviše zamera kako se oblače. Ona smatra da upravo zbog toga i ne mogu lako da pronađu jaču polovinu.

"Muškarci su danas sto puta lepši i kulturniji nego žene. One se utegle, otkrivaju prsa, kratko, usko, nose... One nose nokturine. Gledam muškarce, oni su fino obučeni - odela, košulje, obučeni fino, a one... Pa, ko će ih oženiti", rekla je ova baka za kraj.

(MONDO)