PRAVILO 80:20

6. DECENIJA, TELO SAVRŠENO I NIJE ZBOG GENETIKE! Nikol Kidman na ishrani u koju se NUTRICIONISTI KUNU - nema odricanja!

Autor Tamara Veličković

Svi misle da je genetika, a Nikol Kidman godinama praktikuje istu dijetu.

Izvor: Profimedia

Otkako se pojavila u svetu glume, Nikol Kidman osvojila je Holivud besprekornom linijom. Nikada nije skrivala koliko je posvećena brizi o zdravlju i izgledu, mada mnogi misle da je to "prosto genetika". Nikola Kidman ima 56 godina, a mnogi se pitaju kako uspeva da održi vitku figuru i to decenijama!

Glumica često prakitkuje poseban režim ishrane koji je poznat kao dijeta 80:20. Šta to znači? Ona podrazumeva da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, a preostalih 20 odsto možete da posvetite omiljenim poslasticama, grickalicama i testenini. "Nisam stroga kada je ishrana u pitanju. Jedem sve, ali umereno. Trudim se da većina hrane koju jedem bude zdrava... Ponekad je to manje od 80 odsto, ali mislim da je najvažnije da pronađete ono što vam odgovara. Stvarno osećam da sam puna energije", rekla je jednom prilikom u intervjuu za "Los Angeles Times".

Šta misle nutricionisti?

Nutricionisti podržavaju režim ishrane koji praktikuje Nikol Kidman. Razlog je taj što ova dijeta ne zahteva odricanje namirnica, ali ni opsednutost brojanja kalorija. Prema njihovim rečima, najbolja stvar koju možete da uradite jeste da planirate obroke unapred. Na taj način možete odlično da kontrolišete unos hrane. Imaćete jasnu svest o tome šta jedete i lakše ćete održavati ravnotežu između zdrave hrane i povremenih poslastica.

Na primer, ako imate tri zdrava obroka dnevno, tada tri obroka sa vašim omiljenim poslasticama čine vaših 20 odsto za tu nedelju. Jedete li pet manjih obroka dnevno, možete da se nagradite sa sedam manjih poslastica nedeljno. Da biste postigli još bolje rezultate, možete da "štedite" kalorije tokom nedelje i pridržavate se plana ishrane, a zatim se opustite tokom vikenda.

BONUS VIDEO:

(MONDO)