POSTALA SAM NUTRICIONISTKINJA I SAZNALA ISTINU: Od tada nikada više nisam uzela 3 namirnice!

Poznata nutricionistkinja je otkrila koje namirnice nikada ne jede, iznenadićete se!

Instagram/liv.ingwell

Olivija Hedland je nutricionistkinja iz Teksasa koja se istakla po kritikama koje je imala za zvanične preporuke Američkog ministarstva poljoprivrede. Nije se slagala sa tim da obroci treba da sadrže porcije pšenice i žitarica. Sada podržava ishranu bogatu proteinima i zdravim mastima koje mogu da pomognu u kontroli nivoa šećera u krvi. Otkrila je koje tri namirnice nikada ne jede.

"Nema zaista nikakve zdravstvene koristi kad vam od ranog jutra raste šećer u krvi", napisala je ona o žitaricama koje mnogi smatraju osnovom doručka.

Nutricionistkinja je dodala da čak i "zdrave žitarice" treba konzumirati kao užinu, a ne kao prvi obrok u toku dana.

"Većina žitarica je puna šećera zbog čega se ne osećamo siti i povećava nivo šećera u krvi", rekla je ona i dodala da izbegava biljno meso.

"Biljno meso sadrži tonu hidrogenizovanih i zapaljivih ulja i sastojaka koji mu daju ukus mesa", rekla je i otkrila da nikada ne uzima kafu za poneti, savetujući ostale da uvek prave kafu sami kod kuće.

Proteini su nezamenljiva komponenta zdrave uravnotežene ishrane. Njihova konzumacija je posebno važna za fizički aktivne ljude. Proteini potiskuju apetit i povećavaju proces metabolizma, čime pomažu u procesu mršavljenja. Takođe pozitivno utiču na regeneraciju mišića nakon fizičke aktivnosti. Proizvodi bogati proteinima dele se na namirnice biljnog i životinjskog porekla. Preporučeni proizvodi uključuju povrće, voće, proizvode od celog zrna, mahunarke, biljna ulja, orašaste plodove, semenke, nemasno meso, ribu i jaja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!  Kurir teleivizija

(MONDO/T.V.)