Još odmalena majke i bake nas uveravaju u blagodeti tople, domaće supe, posebno u zimskom periodu. Odlično greju, poboljšavaju varenje, obezbeđuju organizmu potrebnu količinu elektrolita, jačaju imunitet i najbolji su "lek" za prehladu...

Kada se jede na visokim temperaturama, savršeno hidrira organizam, obezbeđuje mu neophodnu dozu elektorlita koju gubimo znojenjem, ili usled čestih dijareja i povraćanja. Umiruje creva i pomaže i olakšava pražnjenje i izbacuje toksine putem jetre. 

Ako se pravi od životinjskih kostiju sadrži kolagen koji obnavlja hrskavicu, a utiče i na svežinu kože, pa tako usporava starenje. Bonus je i što utiče na smanjenje celulita.

Vruća supa je odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma jer podstiče proizvodnju holecistokinina, hormona sitosti.

U praksi to znači da ćemo sa mnogo manje hrane vrlo brzo osećati sitost i tako sprečiti nepotrebno prejedanje i taloženje masti.

Ono što, pak, stručnjaci napominju, jeste da ove blagodeti ne važe za potaže, odnosno krem čorbe. Osim što imaju dodatke u vidu pavlake, mleka i brašna, uvek je zdravije  "žvakati" povrće nego ga jesti u ovom obliku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.