Jedan korisnik kineske društvene mreže "WeChat" otkrio je nekoliko tajni japanske dugovečnosti. Ispostavilo se da je njihov nacionalni sistem ishrane ključni faktor

Kako navodi, sport nije previše popularan među Japancima. Ono što im produžava životni vek jeste raznovrsna ishrana - gotovo svaki obrok uključuje meso, voće i povrće.

Drugi razlog njihove dugovečnosti leži u sporom žvakanju hrane, što im omogućava da se ne prejedaju.

Treća tajna dugog života je način kuvanja - Japanci više vole da hranu kuvaju ili pripremaju na pari, vrlo retko je prže.

Kao četvrti razlog za dug životni vek Japanaca, ovak korisnik društvene mreže naveo je konzumaciju velike količine ribe i morskih plodova, a koji su daleko zdraviji od crvenog mesa.

Nedavno je dijetetičar Mark Gilbert naveo četiri pravila u ishrani koja mogu da produže život. Savetovao je da se smanji broj konzumiranih kalorija i nadgleda količina vitamina D. Gilbert je takođe istakao da je u ishranu treba uvrstiti više bobičastog voća, a govorio je i o blagodetima zelenog čaja koji pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi i snižavanju krvnog pritiska.